GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2017

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Eeva-Kaisa Takala
Jokaiselle kukka Valosta
29.4.-23.5.2017

Runolliset maisemamaalaukset avaavat rauhallista tilaa kokijalleen.

Valo,
näkyvänä ilmiönä ja symbolisena ilmentymänä,
on aiheeni.

Valo, joka ei ole olemassa ilman varjoa, päivänä ja yönä
tai kuvainnollisesti elämänkulussa kokemuksien valoissa ja varjoissa.

Kaikenläpäisevä Valo, joka resonoi kaikessa kaikkeudessa.

Ilmaisumuotoni on varsin perinteisen tyylinen maalaus, siksipä teosten sisällön sanalliseen muotoon saattaminen on kankeaa ja vaikeaa. Maalauksissani on riitävän paljon esittäviä elementtejä, jotta niiden katsominen, näkeminen, ei paljon sanoja ja selityksiä kaipaa. Katsojan läsnäolo ja mahdollinen kiinnostus kuvaa kohtaan riittää.

Elementteinä maalauksissa ovat ihmisen ja eläinten kaltaiset figuurit, luonto kaikkineen, tila, rakenteet, valo ja varjo, väri.

Maalausprosessi on parhaimmillaan vapaata liikettä, virtausta ilman pakotteita. Eri elementtejä ilmaantuu kankaalle, jotkut jäävät pysyäkseen ja näkyviksi valmiissa maalauksessa, monet vain käyvät näyttäytymässä hävitäkseen uusien maalikerrosten alle.

GalleriaKONEessa on esillä akryyli-ja öljyvärimaalauksia, isoja ja pieniä. Pienten maalausten sarjaa aloin tehdä kevättalvella, kun sain oivan vinkin vapauttaa ilmaisuani:”Tee intensiivinen, tunnin maalausharjoitus.” Näin alkoi sarja resitaatio, kirjaimellisesti tunnin kestävän resitaatioharjoituksen aikana syntyvät pienet akryylimaalaukset.

Saapaskylässä Kiirastorstaina 13.4.2017

Eeva-Kaisa Takala (s. 1964 Janakkalassa) asuu ja työskentelee Hollolan Hämeenkoskella. Hän on Taidemaalariliiton, Lahden taiteilijaseuran sekä Ars Hämeen jäsen. Näyttelytoimintaa hänellä on ollut vuodesta 1988 lähtien. Takalan teoksia löytyy mm. Suomen valtion, Suomen Taideyhdistyksen, Lahden taidemuseon, Lähivakuutuksen ja Väestöliiton kokoelmista. Hän työskentelee kuvataiteiden tuntiopettajana mm. Lahden Wellamo-opistossa sekä Riihimäen kansalaisopistossa.

Lisätietoa:
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/eeva-kaisa-takala