GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2014

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Anssi Törrönen
Maalauksia
30.8.-23.9.2014

Viime vuosien teoksissani olen käsitellyt ihmisen arkista elinympäristöä, urbaaneja näkymiä ja yhteiskunnallisia aiheita. Uusimmissa maalauksissa  olen antanut tilaa enemmän alitajunnasta nousevalle.

Luotan maalarina intuitioon. Tällä hetkellä maalaamisessa tuntuu kiinnostavalta aihe ja muoto, joka ei helposti sanallistu ja joka tuntuu sisältävän monitulkintaisuutta. Työskentelyäni leimaa syklisyys teemojen ja käsittelytavan osalta. GalleriaKoneen maalauksissa on yhtymäkohtia 90-luvulla tekemiini teoksiin, kuten muotojen illusorisuus, niukahko väriskaala ja abstraktin ja esittävyyden rajapinnalla liikkuminen. Nyt kuitenkin parikymmentä vuotta vanhempana ja viisaampana koen, että uskallan luottaa enemmän improvisaatioon ja yllätyksen mahdollisuuteen.

Anssi Törrönen (s. 1970, Joensuu) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Kuvataideakatemista 1997 ja Vapaasta Taidekoulusta 1992. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Törrönen on ollut ehdokkaana Carnegie Art Award –palkinnonsaajaksi (1999) ja saanut William Thuring –palkinnon 2009 sekä Suomen Taide-yhdistyksen dukaattipalkinnon 1994.