GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2009

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Anssi Taulu
Eurooppa -valkoinen uni
15.8.-8.9.2009

Eurooppa –valkoinen uni näyttely on installaatio, joka koostuu useasta Ampiaistehdas-teoksesta. Perusidea Ampiaistehtaille hahmottui Berliinissä 2008, mutta jo aikaisempia impulsseja taiteilija sai mm. Olli Jalosen Seitsemän pyramidia ja Iain Banksin Ampiaistehdas –kirjoista. Kuvataiteen puolelta Max Ernstin v. 1940-42 tehty Eurooppa sateen jälkeen –öljyvärimaalaus on vaikuttanut näyttelyn ideaan merkittävästi.

GalleriaKONEen näyttely on kuin prologi tulevasta. Intiimi esinäytös Ampiaistehtaiden sarjasta, joista ensimmäinen valmistui 2008 Vaajakosken Naissaareen ja seuraavat v. 2009 Lohjalle Munkkaan jätekeskukseen (Materia -09 – tapahtuma) sekä Skotlannin Glasgow’hun.

Raskaista valurautaisista ja isokokoisista teoksistaan tunnettu taiteilija on muuttanut ilmaisuaan ilmavampaan suuntaan. Näyttely on kauttaaltaan keveän läpinäkyvä ja valkoinen. Installaation sisälle kävijä johdatetaan käytävän kautta, jonka alussa katsoja pääsee kulkemaan Euroopan kaupunkien katunäkymissä.

Anssi Taulu (s. 1969 Jyväskylän maalaiskunnassa) asuu ja työskentelee Hämeenlinnan Tuuloksessa sekä Taidekasarmilla. Hän on mm. Suomen kuvanveistäjäliiton ja Ars Hämeen jäsen sekä toimii Siperian taidevalimoyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on ollut näyttelytoimintaa vuodesta 1994 lähtien. Edellinen yksityisnäyttely hänellä oli Galleria Sculptorissa Helsingissä v. 2007.

Lisätietoa:
anssitaulu.com