GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2012

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Anni Henriksson & Terhi Kaakinen
Leikisti
29.9.-23.10.2012

Leikisti-näyttely tuo GalleriaKONEeseen puuveistoksia ja temperamaalauksia. Näyttelytilaan pelmahtavat Terhi Kaakisen puu- ja vesiväreillä väritetyt puuihmiset rikkovat galleriatilan suoraviivaisuuden kommunikoimalla keskenään omissa ryhmissään ja muodostamalla erilaisia tarinoita. Erään teoksen kukkakummut ovat syntyneet unen kautta, yksi teoksista lentää. Katsoja saa osallistua joihinkin veistoksiin niitä varovasti keinuttamalla tai pyörittämällä. Leikin maailman ja sääntöjen kääntöpuolelta löytyy toinen todellisuus toisine sääntöineen: huutoa, komennusta, iloa ja tavallista arkea.

Anni Henrikssonin temperamaalauksissa pohditaan mikä on sopivaa käytöstä. Olemmeko aikuisina vapaita tekemään mitä haluamme kuten lapsena vannoimme? Vastuunkantamisen äärimmäisenä vaihtoehtona näyttäytyy vetäytyminen vastasyntyneen avuttomuuteen. Maalaukset on toteutettu tekniikalla, jonka perustana oleva kynäote opitaan viimeistään ala asteella. Ohuen ohuella siveltimellä sipaistut siveltimenvedot lähestyvät piirtämistä. Viivoitus pikselöi kuvapinnan siten, että läheltä tarkasteltuna maalauksessa avautuu abstrakti viivojen maailma mutta kauempaa katsottuna aihe vaikuttaa realistisesti toteutetulta.

Kolmatta kertaa yhteisen näyttelyn järjestävät taiteilijaystävykset työskentelevät mielijohteita sensuroimatta ja absurdiutta tai lapsellisuutta säikähtämättä. Teosten tunnelmat vuorottelevat hellyydestä ja riehakkuudesta surumielisyyteen ja pelkoon. Anni Henriksson (s. 1979 Helsingissä) ja Terhi Kaakinen (s. 1979 Kärkölässä) ovat lahtelaisia kuvataiteilijoita. He ovat suorittaneet kuvataideopintonsa Pekka Halosen akatemiassa ja Lahden Taideinstituutissa (LAMK).

Leikisti-näyttely on mukana Sibeliuksen syksy -festivaalin ”Nuottiavainpolulla” lauantaina 29.9., jolloin GalleriaKONEessa järjestetään avoin taidetyöpaja ”Lusikkaniemen leikki” klo 10-15. Pajassa tuunataan metalliromusta yhteisöllistä taideteosta. Ohjaajina HAMKin ohjaustoiminnan artenomiopiskelijoita.

Lehdistötilaisuus pe 28.9. klo 11. Avajaiset 28.9. klo 17-19. Avajaisissa esiintyy Hämeenlinnan kansantanssinuorten ryhmä SuJut klo 18.