Klikkaa kuva suuremmaksi

AulaGalleriassa Nyt!

LEENA LOUHIVAARA

Omakuva – sata vuotta suomalaisena

13.1.–12.3.2018

ArsHäme

 

GalleriaKONE

ti-pe 11-18
la 11-16
maanantaisin ja sunnuntaisin suljettu

Käynti Verkatehtaankujalta

Kulttuurikeskus Verkatehdas
Paasikiventie 2,
13200 HÄMEENLINNA
puh. 045 129 0447
galleriakone@gmail.com

ArsHame ry > GalleriaKONE > Galleriassa nyt!LEENA LOUHIVAARA
Omakuva – sata vuotta suomalaisena
13.1.–12.3.2018

AulaGalleria | GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Taiteilijatapaaminen 17.2.2018 klo 14–15.

Omakuva – sata vuotta suomalaisena on valokuvaaja Leena Louhivaaran kehittämä valokuvahanke, joka on toteutettu ikäihmisten kanssa Diakonissalaitoksen Kotikalliossa, Helsingissä 2016. Näyttely hankkeesta on kiertänyt eri puolilla Suomea Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi 2017.

Osallistujat saivat mahdollisuuden käydä elämäänsä läpi heille tärkeiden valokuvien kautta.

Tavoitteena oli löytää yhteys ihmisen luovuuteen ja muistoihin sekä saada hänet innostumaan yhteisestä tekemisestä muiden talon asukkaiden kanssa.

Kun valot sammuivat, kuvat heijastuivat seinälle ja osallistuja alkoi kertoa omaa tarinaansa kuvien kautta, syntyi hienoja yhteisiä kokemuksia ja löytyi yllättäviä yhteyksiä.

Jokaisesta osallistujasta otettiin myös muotokuva. Lisäksi otettiin symbolikuva paikasta tai asiasta, joka on ollut hänelle merkityksellinen. Valokuvanäyttelyssä jokaisesta henkilöstä on esillä kolmen kuvan sarja sekä teksti, joka on syntynyt hänen kertomustensa kautta.

Projektissa korostui tunne siitä, että kaikella eletyllä ja koetulla on arvonsa. Toisen tarina voi olla myös oma tarinamme, mutta vain nähdyksi tulemisen kautta saamme tietää siitä. Tämä luova hanke avasi kätkettyjä yhteyksiä ja toi ihmiset lähemmäs toisiaan.

Leena Louhivaara on helsinkiläinen valokuvaaja, kouluttaja ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Hän on käsitellyt nähdyksi tulemisen teemaa kaikissa taiteellisissa projekteissaan. SAA KATSOA -näyttely (2008) kertoi rintasyöpää sairastavista naisista. KATSEEN TAKANA –näyttely (2011) syntyi yhteistyössä näkönsä menettäneen kuvataiteilija Maarit Hedmanin kanssa. OMAKUVA – sata vuotta suomalaisena 2017 -hankkeessa ollaan jälleen saman teeman äärellä.

Hanketta on tukenut Suomen Kulttuurirahasto. Hanke kuului Suomi100 –juhlavuoteen ja näyttelykiertuetta on tukenut KEVA.


Lisätietoja:
Leena Louhivaara
www.omakuvaminakuva.fi


Tervetuloa. Welcome.

Vapaa pääsy! Free admission!

NÄYTTELYTILA JA HAKEMINEN

Seuraavat vapaat näyttelyajat ovat kevätkaudelle 2019.

Näyttelyhaku päättyy pe 3.11.2017. Huom. näyttelyvuokraa on alennettu!        Hakuohjeet»


        Näyttelytila»


Taidekasarmi

Taidekasarmin Avoimet ovet ovat tänä vuonna perinteisesti Pyhäinpäivänä 4.11.2017. Monipuolista ohjelmaa on taas tarjolla. Tarkempi ohjelma löytyy syksyllä Taidekasarmin nettisivuilta sekä facebook-sivuilta.
 #taidekasarmi

Taidekasarmin tilat eivät valitettavasti ole esteettömät, ei hissiä eikä ramppeja. Nostoapua pyörätuoleille ja rattaille saa toki pyydettäessä.

copyright©GrafiTARUSTO